Hooikoorts

1 juni

Het is heerlijk lenteweer, maar dat is niet voor iedereen plezierig!

Hooikoorts is in deze tijd een veel voorkomende klacht, waarvan de invloed op het dagelijks leven vaak wordt onderschat. Naast klachten van de luchtwegen en de ogen, kunnen zich ook allerlei andere klachten voordoen, zoals klachten van de bijholten met hoofdpijn, benauwdheid, moeite met concentratie, vermoeidheid en slaapklachten.

Ons afweersysteem reageert ongecontroleerd op het inademen van vrij rondzwevend stuifmeel van bomen en planten, de pollen.

De ene hooikoorts is de andere niet

Als u met uw klachten bij de homeopaat komt, zal deze alle symptomen zorgvuldig bekijken om de individuele verschillen te ontdekken. Hierbij kan dan een passend homeopathisch middel gevonden worden. Dit middel zal het afweersysteem helpen op een meer adequate manier op de prikkels te reageren.

Mijn ervaring is dat een goed gekozen middel vaak snel verlichting van de klachten geeft. Zodat u weer ongestoord van het lenteseizoen kunt genieten! Maak snel een afspraak of neem contact op voor meer informatie.

Wel is het soms nodig om in het seizoen waarin er geen pollen rondzweven de klachten in een breder perspectief te plaatsen en hierbij een middel uit te zoeken. Dit voorkomt dat de klachten zich jaarlijks blijven herhalen.